Ministerul Educației și Cercetării, prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), a devenit partener în proiectul european Enhancing the Coverage and Connectivity of QA in the EHEA through DEQAR (DEQAR CONNECT), finanțat prin programul Erasmus PLUS, proiect destinat rețelelor Centrelor naționale de recunoaștere ENIC/NARIC și Agențiilor de Asigurare a Calității în Învățământul Superior.

Coordonatorul proiectului este Registrul European de Asigurare a Calității pentru Învățământul Superior (EQAR), iar perioada de implementare este de 24 de luni, începând cu luna martie a.c.

Scopul proiectului DEQAR CONNECT este acela de a extinde implicarea agențiilor de asigurare a calității în învățământul superior din Spațiul European al Învățământului Superior și de a îmbunătăți conectivitatea prin explorarea de noi oportunități de utilizare a datelor DEQAR direct în fluxul de lucru de recunoaștere, acreditare digitală etc.

Prin acest proiect, Ministerul Educației și Cercetării urmează să utilizeze datele preluate din baza de date DEQAR în cadrul platformelor electronice proprii, în vederea eficientizării procesului de evaluare a dosarelor de recunoaștere și echivalare.

CNRED a participat recent, alături de centrele din Italia, Olanda și Franța, la videoconferința de lansare a proiectului DEQAR CONNECT (disponibilă aici).

Loading