Comisia Europeană a publicat recent Tabloul de bord al Pieței Unice – ediția 2020, care pune în evidență toți indicatorii României pentru anul 2019, inclusiv cu privire la Cooperarea administrativă între statele membre prin Sistemul de Informare al Pieţei Interne (Sistemul IMI) – modulul Calificări Profesionale.

Modulul IMI – coordonat de către CNRED, din cadrul Ministerului Educației și Cercetării, în relația cu autoritățile competente pentru profesiile reglementate din România, universități și inspectorate școlare – contribuie la inserția pe piața muncii din UE a absolvenților din România, prin facilitarea recunoașterii profesionale a diplomelor și certificatelor acestora.

Din raportul de țară, în care sunt prezentate rezultatele indicatorilor de performanță IMI, se remarcă:

„Performanța – România și-a menținut performanțele excelente.

România și-a îmbunătățit în continuare performanța, în pofida volumelor foarte mari de cereri primite – România primește 13% din toate solicitările trimise prin IMI.

Toți cei 5 (cinci) indicatori au arătat performanțe peste media SEE (Spațiul Economic European).

În medie, România a răspuns cererilor în 2 (două) săptămâni, 50% au răspuns în termen de o săptămână."

IMI rezultate evaluare 2019

Reprezentarea grafică marchează evoluția indicatorilor de performanță IMI din ultimii 3 (trei) ani, în contextul creșterii volumului de cereri de informații gestionate.

► Informații suplimentare: httpss://www.cnred.edu.ro/ro/imi

Loading