Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor a participat astăzi, 18 decembrie 2020, alături de reprezentanții Centrelor ENIC-NARIC din Italia, Olanda și Franța, la cea de-a doua reuniune de lucru online a proiectului DEQAR CONNECT (disponibilă aici).

În cadrul videoconferinței, reprezentanții EQAR au prezentat partenerilor de proiect progresele proiectului DEQAR CONNECT, respectiv stadiile actuale de colaborare cu alte agenții naționale de asigurare a calității în învățământul superior, cu EQAR-Europass și alte inițiative pentru interoperabilitatea bazelor de date din învățământul superior.

Reprezentanții centrelor ENIC-NARIC, printre care și ENIC-NARIC România, au prezentat acțiunile tehnice cu privire la modul de utilizare a datelor din baza de date DEQAR și acțiunile planificate pentru viitor pentru implementare în cadrul platformelor electronice proprii și în fluxul de lucru de recunoaștere și de acreditare digitală. Reuniunea s-a încheiat cu prezentarea activităților programate până la următoarea întâlnire dintre reprezentanții EQAR și experții centrelor ENIC-NARIC.

Ministerul Educației și Cercetării, prin Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, este partener în proiectul european Enhancing the Coverage and Connectivity of QA in the EHEA through DEQAR (DEQAR CONNECT), finanțat prin programul Erasmus+ și coordonat de Registrul European de Asigurare a Calității pentru Învățământul Superior (EQAR).

Loading