În data de 7 februarie a.c., s-a desfășurat, la Varșovia, o nouă sesiune de instruire în cadrul proiectului European Qualifications – Refugees and Recognition 4 (EQUAL), nr. 101101707, finanțat de Comisia Europeană, proiect destinat membrilor rețelei Centrelor naționale de recunoaștere ENIC/NARIC, în care România este partener alături de Lituania, Polonia, Italia, Norvegia, Grecia și Regatul Țărilor de Jos.   

Această sesiune de instruire a încheiat seria de instruiri organizate online, concentrându-se pe modalități alternative ce pot fi utilizate în recunoașterea calificărilor care pot fi dovedite parțial sau nu prin acte de studii. Grupurile de lucru au avut la dispoziție instrumente dezvoltate în proiecte anterioare – precum EQPR (Pașaportul European al Calificărilor pentru Refugiați), Toolkit for Recognition of Refugees’ Qualifications și ARENA Pathway -, încorporând bunele practici utilizate deja în alte țări, dar adaptate la nevoile specifice fiecări țări implicate în proiect.

Cu acest prilej a fost prezentată prima variantă a platformei de e-learning dezvoltată în cadrul proiectului EQUAL, ce va fi disponibilă la momentul lansării și altor autorități interesate.

Proiectul urmărește astfel implementarea articolului VII din Convenția de recunoaștere de la Lisabona prin sprijinirea centrelor NARIC să elaboreze mecanisme specifice recunoașterii, în mod echitabil și transparent, a calificărilor dovedite sau nu prin documente, obținute de refugiați.

Informații suplimentare referitoare la proiectul EQUAL – https://hkdir.no/en/equal

Data publicării: 12.02.2024

Loading