Blog - Lorem Ipsum

[]
Number of members 64 members
Membri conectați ( nimeni )
 

Lorem Ipsum

Ce este Lorem Ipsum?  -  scris de Alexio

"Neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit..."
"Nimeni nu iubește durerea, nimeni nu o caută sau vrea să o aibă, din simpla cauză că e durere..."

Ce este Lorem Ipsum?

Lorem Ipsum este pur și simplu o machetă pentru text a industriei tipografice. Lorem Ipsum a fost macheta standard a industriei încă din secolul al XVI-lea, când un tipograf anonim a luat o planșetă de litere și le-a amestecat pentru a crea o carte demonstrativă pentru literele respective. Nu doar că a supraviețuit timp de cinci secole, dar și a facut saltul în tipografia electronică practic neschimbată. A fost popularizată în anii '60 odată cu ieșirea colilor Letraset care conțineau pasaje Lorem Ipsum, iar mai recent, prin programele de publicare pentru calculator, ca Aldus PageMaker care includeau versiuni de Lorem Ipsum.

De ce îl folosim?

E un fapt bine stabilit că cititorul va fi sustras de conținutul citibil al unei pagini atunci când se uită la așezarea în pagină. Scopul utilizării a Lorem Ipsum, este acela că are o distribuție a literelor mai mult sau mai puțin normale, față de utilizarea a ceva de genul "Conținut aici, conținut acolo", făcându-l să arate ca o engleză citibilă. Multe pachete de publicare pentru calculator și editoare de pagini web folosesc acum Lorem Ipsum ca model standard de text, iar o cautare de "lorem ipsum" va rezulta în o mulțime de site-uri web în dezvoltare. Pe parcursul anilor, diferite versiuni au evoluat, uneori din intâmplare, uneori intenționat (infiltrându-se elemente de umor sau altceva de acest gen).

De unde provine?


În ciuda opiniei publice, Lorem Ipsum nu e un simplu text fără sens. El își are rădăcinile într-o bucată a literaturii clasice latine din anul 45 î.e.n., făcând-o să aibă mai bine de 2000 ani. Profesorul universitar de latină de la colegiul Hampden-Sydney din Virginia, Richard McClintock, a căutat în bibliografie unul din cele mai rar folosite cuvinte latine "consectetur", întâlnit în pasajul Lorem Ipsum, și căutând citate ale cuvântului respectiv în literatura clasică, a descoperit la modul cel mai sigur sursa provenienței textului. Lorem Ipsum provine din secțiunile 1.10.32 și 1.10.33 din "de Finibus Bonorum et Malorum" (Extremele Binelui și ale Răului) de Cicerone, scrisă în anul 45 î.e.n. Această carte este un tratat în teoria eticii care a fost foarte popular în perioada Renasterii. Primul rând din Lorem Ipsum, "Lorem ipsum dolor sit amet...", a fost luat dintr-un rând din secțiunea 1.10.32.

Pasajul standard de Lorem Ipsum folosit încă din secolul al XVI-lea este reprodus mai jos pentru cei interesați. Secțiunile 1.10.32 și 1.10.33 din "de Finibus Bonorum et Malorum" de Cicerone sunt de asemenea reproduse în forma lor originală, impreună cu versiunile lor în engleză din traducerea de către H. Rackham din 1914.

De unde pot sa-l iau și eu?

Există o mulțime de variații disponibile ale pasajelor Lorem Ipsum, dar majoritatea lor au suferit alterări într-o oarecare măsură prin infiltrare de elemente de umor, sau de cuvinte luate aleator, care nu sunt câtuși de puțin credibile. Daca vreți să folosiți un pasaj de Lorem Ipsum, trebuie să vă asigurați că nu conține nimic stânjenitor ascuns printre randuri. Toate generatoarele de Lorem Ipsum de pe Internet tind să repete bucăți de text în funcție de necesitate, astfel făcându-l pe acesta primul generator adevarat de pe Internet. El utilizează un dicționar de peste 200 cuvinte din latina, combinate cu o cantitate considerabilă de modele de structuri de propoziții, pentru a genera Lorem Ipsum care arată decent. Astfel, Lorem Ipsum-ul generat nu conține repetiții, infiltrări de elemente de umor sau de cuvinte non-caracteristice, etc.

Sursa: ro.lipsum.com
Published on 24/02/2011 @ 17:54  
All the notes  Print preview  Tipărește pagina 


Comments

Reacția nr. 1  -   scris de Alin la 07/03/2011 @ 15:25

Un articol foarte interesant. De asemenea si blogul este frumos si am gasit o groaza de lucruri interesante. Merita sa-l adaug in bookmark. Tine-o tot asa si te voi vizita in fiecare zi. :)Web Design

Reacția nr. 2  -   scris de Horia la 06/06/2011 @ 08:39

Interesant articol. Am vazut de multe ori "Lorem Ipsum", dar nu m-am interesat niciodata ce este. iPhone 5

Rubrics

Last notes

Last comments

Archives
04-2023 May 2023 06-2023
L M M J V S D
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Friends's notes

^ Sus ^