Reteaua CRID

[en]  Prima pagină  Blog  Noutăți  Documente  Legături  FAQ  Impresii  Forum
Obiectivele proiectului

Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea metodologiei actuale de recunoaştere de către universităţi a perioadelor de studii efectuate în străinătate şi elaborarea unei noi metodologii unitare şi transparente în condiţiile în care, conform Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 3043/2000 privind recunoaşterea perioadelor de studii, perioadele de studiu efectuate în străinătate sunt recunoscute de către universităţi, iar mobilitatea academică se află într-un proces accentuat de creştere.

Obiectivul general al Proiectului este îmbunătăţirea metodologiei de recunoaştere şi facilitarea recunoaşterii perioadelor de studii universitare efectuate în străinătate.
 
Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea metodologiei actuale de recunoaştere de către universităţi a perioadelor de studii efectuate în străinătate şi elaborarea unei noi metodologii unitare şi transparente în condiţiile în care, conform Ordinului ministrului educaţiei naţionale nr. 3043/2000 privind recunoaşterea perioadelor de studii, aceste perioade efectuate în străinătate sunt recunoscute de către universităţi.
 
Reguli diferite de recunoaştere a studiilor:
Aceste reguli sunt stabilite printr-o Metodologie clară şi transparentă, conformă cu regulile şi bunele practici europene.

Astfel, obiectivele specifice ale proiectului urmăresc:
  1. crearea unei Reţele de Centre de resurse de informare şi documentare (CRID) în fiecare universitate acreditată din România,
  2. instruirea personalului din Centrele de resurse,
  3. adaptarea metodologiei de recunoaştere la normele interne şi internaţionale şi creşterea transparenţei acesteia,
  4. simplificarea procedurii de înscriere la continuarea studiilor la universităţile acreditate din România a cetăţenilor români, comunitari sau din state terţe care au studiat în străinătate (stagii parţiale sau complete).

Data publicării: 26/02/2011 @ 14:12
Ultima modificare: 26/02/2011 @ 16:06
Categorie: Despre proiect
Pagină citită de 9357

up Sus up

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro .

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Copyright (c) 2011 "Informare corectă - cheia recunoașterii studiilor". Toate drepturile rezervate.


Site powered by GuppY - © 2004-2007 - CeCILL Free License