În cursul acestui an, Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) a devenit, în calitate de membru al Rețelei Centrelor naționale de recunoaștere ENIC/NARIC, partener într-un proiect european finanțat prin programul Erasmus+, acțiunea 3. Centrul național de recunoaștere din Italia – https://www.cimea.it este coordonatorul proiectului, iar perioada de implementare este cuprinsă între aprilie 2016 și septembrie 2017.

Scopul proiectului este acela de a consolida cunoașterea reciprocă a diferitelor sisteme de învățământ superior din străinătate, prin construirea unei baze de date comune pentru colectarea tipizatelor actelor de studii (diplome/foi matricole) emise de-a lungul timpului în învăţământul superior. În acest proiect participă 10 state, respectiv Armenia, Austria, Estonia, Franța, Irlanda, Italia, Norvegia, Polonia, România și Ucraina.

Baza de date este accesibilă numai personalului din cadrul Centrelor de recunoaștere din cele 55 de state membre ale Rețelei ENIC/NARIC – https://www.enic-naric.net și reprezintă un instrument de lucru utilizat pentru schimbul de informații, simplificarea și îmbunătățirea procedurilor de recunoaștere.

Printr-un proiect similar au fost introduse, anterior, într-o bază de date diplomele din 15 state atestând peste 3000 de calificări: Belarus, Belgia – Comunitatea Flamandă, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Noua Zeelandă, Portugalia, Slovenia și Spania.

CNRED va colabora, în implementarea acestui proiect, cu direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și cu instituțiile de învățământ superior din România în vederea facilitării recunoașterii, în străinătate, a diplomelor absolvenților noștri și, implicit, a promovării învățământului românesc superior.

Loading