Universitatea ¨Valahia¨ din Târgovişte

http://www.whed.net/detail_institution.php?id=19474

Universitatea „Valahia” din Târgovişte este continuatoarea tradiţiei primei instituţii de învăţământ superior din Muntenia, “Schola Graeca et Latina” (1646 - 1652), înfiinţată la Târgovişte în timpul domnitorului Matei Basarab.

Ca instituţie de învăţământ superior de stat, Universitatea „Valahia” din Târgovişte a fost înfiinţată în anul 1992, prin H.G. nr. 288/01.06.1992 și este parte integrantă a sistemului românesc de învăţământ superior.

Misiunea Universităţii „Valahia” din Târgovişte este didactică şi de cercetare ştiinţifică, concretizată prin:

  • organizarea programelor de studii de licenţă, masterat, doctorat, post doctorat şi abilitare în scopul formării de specialişti cu studii superioare, de înaltă calificare, educaţia permanentă a adulţilor, în scopul dezvoltării personale, al inserţiei profesionale a individului şi a satisfacerii nevoii de competenţă a mediului socio-economic şi cultural, activităţi de cercetare ştiinţifică fundamentală şi aplicativă, dezvoltare, inovare şi transfer tehnologic,
  • creaţie individuală şi colectivă în domeniile educaţiei, dreptului, teologiei, ştiinţelor, ştiinţelor economice şi administrative, al ştiinţelor inginereşti, al artelor, al literelor, prin asigurarea performanţelor şi dezvoltării fizice şi sportive, precum şi prin valorificarea şi diseminarea rezultatelor acestora.

Misiunea socială şi culturală a UVT este concretizată prin implicarea activă în dezvoltarea locală, regională, naţională şi europeană sustenabilă din punct de vedere social, economic şi cultural şi prin promovarea valorilor culturale universale, în acord cu exigenţele unei societăţi bazate pe cunoaştere.

Universitatea “Valahia” din Târgovişte formeazǎ, prin educaţie, un absolvent conştient de schimbǎrile comportamentale dorite pentru un nou mod de viaţǎ, un absolvent capabil de a avea un impact pozitiv asupra mediului economic, social, cultural şi informaţional pentru a ajuta la dezvoltarea unei societǎţi umane modelatǎ pentru dezvoltare pe termen lung.

  • ro/autoritati/relevante/universitatea_valahia_din_targoviste.txt
  • Ultima modificare: 2020/08/01 09:14
  • (editare externă)