noutăți

Current Style: Standard

Accessibility

Recunoașterea calificărilor pentru refugiați pe agenda unei noi reuniuni de lucru a proiectului european EQUAL

În data de 22 septembrie a.c., s-a desfășurat, la Oslo, prima întâlnire de lucru pentru a analiza progresul în cadrul proiectului European Qualifications – Refugees and Recognition 4 (EQUAL), nr. 101101707, finanțat de Comisia Europeană, proiect destinat membrilor rețelei Centrelor naționale de recunoaștere ENIC/NARIC, în care România este partener alături de Lituania, Polonia, Italia, Grecia și Regatul Țărilor de Jos.

CNRED a participat la Prima Sesiune a Conferinței interguvernamentale a Statelor Părți la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior

În perioada 4-5 iulie 2023 s-a desfășurat, la Paris, Prima Sesiune a Conferinței Interguvernamentale a Statelor Părți la Convenția globală privind recunoașterea calificărilor din învățământul superior, organizată de către UNESCO. Din partea României, au participat doamna Gianina Chirazi, directorul Centrului Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED) - Centru național ENIC/NARIC și reprezentanții Delegației Permanente a României pe lângă UNESCO.

Recunoașterea internațională a CNRED este consolidată prin alegerea ca membru în Comitetul Consultativ al NARIC - Rețeaua Centrelor naționale de recunoaștere din UE

Cu prilejul celei de-a 30-a Reuniune comună anuală a Centrelor membre ale Rețelelor ENIC-NARIC (Centrele Naționale pentru Recunoaștere Academică și Informare), care s-a desfășurat în perioada 11 – 13 iunie 2023, la Stockholm, Suedia, reprezentatul CNRED a fost desemnat membru în Comitetul Consultativ al rețelei NARIC.

CNRED, partener în proiectul EQUAL

Centrul ENIC-NARIC norvegian a organizat, în perioada 4 - 5 mai a.c., la Oslo, întâlnirea de lansare a proiectului European Qualifications – Refugees and Recognition 4 (EQUAL), nr. 101101707, finanțat de Comisia Europeană, proiect destinat membrilor rețelei Centrelor naționale de recunoaștere ENIC/NARIC, în care România este partener alături de Lituania, Polonia, Italia, Grecia și Regatul Țărilor de Jos.

CNRED a participat la întâlnirea de lansare a proiectului OCTRA 2

În data de 10 martie a.c., s-a desfășurat, la Riga, întâlnirea de lansare a proiectului OCTRA 2 – Online course catalogues and databases for transparency and recognition 2, nr. 101101695, finanțat prin programul Erasmus+, acțiunea 3, proiect destinat membrilor rețelei Centrelor naționale de recunoaștere ENIC/NARIC, în care România este partener alături de Letonia, Polonia, Irlanda, Bulgaria, Armenia, Bosnia și Herțegovina.

CNRED deschide seria activităților de implementare a proiectelor cu finanțare prin Programul Erasmus+

În data de 17 februarie a.c., s-a desfășurat, la Riga, întâlnirea de lansare a proiectului ARAQUA – Road to Automatic Recognition of Higher Education Access Qualifications, nr. 101101645, finanțat prin programul Erasmus+, acțiunea 3, proiect destinat membrilor rețelei Centrelor naționale de recunoaștere ENIC/NARIC, în care România este partener alături de Letonia, Regatul Danemarcei, Italia, Malta, Estonia, Slovacia, Armenia și Irlanda.

Rezultatele României în Single Market Scoreboard 2023 pentru toți indicatorii IMI sunt peste media europeană

Comisia Europeană a publicat, în data de 6 februarie, Tabloul de bord al Pieței Unice - ediția 2023, care pune în evidență toți indicatorii României pentru Sistemul de informare al pieței interne (IMI) și Calificări Profesionale, modul coordonat de către Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED), menținând rezultatele foarte bune obținute în anii precedenți.

Integrarea refugiaților, o agendă comună în parteneriatul public-privat

Consiliul Național Român pentru Refugiați, în colaborare cu Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR), au organizat, în perioada 22-23 noiembrie a.c., Conferința Națională privind Integrarea Refugiaților pentru a discuta acțiunile, progresele și problemele actuale referitoare la integrarea cetățenilor ucraineni în România.

Pagini

Subscribe to RSS - noutăți